Partenerii proiectului ADVANCE:

Scottish Wider Access Programme West SCIO (SWAPWest), Glasgow, Scotia (Coordonator)

Zetva na znaenje, Prilep, Republica Macedonia Nord                   

Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Brussels, Belgia

Formare Studia, Iasi, Romania:

Centrum Voor Volwassenenonderwijs SVG, Bruges, Belgia

Slip BV, Dordrecht, Olanda

 

Proiectul ADVANCE îşi propune să faciliteze oportunităţi de perfecţionare a competentelor digitale ale adulților, prin:

  1. Cartografierea competențelor digitale (realizarea unei hărți cu platformele digitale disponibile în fiecare țară parteneră)
  1. Îmbunătățirea accesului la formare și calificări. Odată cu trecerea sporită către munca și învățarea online, trebuie mai întâi să dezvoltăm competențe digitale, să realizăm oportunități de formare/educație și angajare accesibile și la îndemâna grupului țintă.
  1. Dezvoltarea unor instrumente suplimentare pentru dezvoltarea competențelor, intitulate „Învață să înveți în mediul digital”, care se concentrează pe accesul la formare și dezvoltarea abilităților identificate în Cadrul european pentru competența cheie personală, socială și de a învăța (LifeComp).

Proiectul a oferit instruire în competențe digitale prin aplicarea resurselor existente și a unui pachet propriu de instrumente de perfecționare digitală care este accesibil prin intermediul unei aplicații inovatoare, gratuite.

 

Pagina web oficiala a proiectului: https://katholiekonderwijsvlaanderen.instructure.com/courses/226

Nou! Cursul Învață să înveți într-un mediu digital care se adresează cetățenilor cu un nivel scăzut de calificare. – acces gratuit: https://katholiekonderwijsvlaanderen.instructure.com/courses/226/pages/learning2learn-modules-romanian?module_item_id=4740

Personalul nedidactic din 4 școli din județul Iași a beneficiat de formarea oferită de Asociația Formare Studia din Iași, prin proiectul An innovative approach to reduce the Digital divide in Vocational Education and training, 2020-1-UK01-KA226-VET-094440

 

Bazându-se pe abilitățile digitale dezvoltate în timpul activităților anterioare din cadrul proiectului, partenerii au dezvoltat un software educațional gratuit, open-source: Învață să înveți într-un mediu digital. Resursa permite cursanților să aplice abilități digitale pentru a dezvolta în continuare competențe esențiale necesare participării la învățarea online. Resursele au fost dezvoltate în conformitate cu cadrul european nou definit pentru competența personală, socială și de învățare a învățării cheie ( LifeComp ) care evidențiază faptul că societățile noastre se schimbă rapid, iar progresele tehnologice se dezvoltă într-un ritm și mai rapid. Tehnologiile joacă un rol din ce în ce mai mare în educație și ocuparea forței de muncă, iar cetățenii cu un nivel scăzut de calificare prezintă un risc mai mare de a fi dezavantajați în mediul digital în schimbare. Parteneriatul ADVANCE a recunoscut importanța implicării atât a DigComp, cât și a LifeComp. În timp ce unele instrumente personale, sociale și de învățare pentru a învăța (PSL) sunt disponibile în statele membre, partenerii ADVANCE au recunoscut necesitatea adaptării resurselor existente pentru a ajunge la grupul țintă de cetățeni cu calificări reduse și grupuri vulnerabile și a conceput resurse inovatoare pentru a facilita dezvoltarea următoarelor competențe, printre altele: Comunicare; Colaborare; Auto-reglementare; Flexibilitate; și Bunăstare. Participarea la Învață să înveți în mediul digital a sprijinit cursanții să aplice abilități digitale dobândite pe parcursul proiectului pentru a se angaja cu resurse IT și digitale, inclusiv platforme de învățare online, resurse bazate pe web și pachete de prezentare software. Materialele cuprind o varietate de resurse, inclusiv studii de caz care discută despre parcursul cursantului în călătoria cunoașterii; activități de autoevaluare online pentru a permite cursanților să identifice competențele PSL și fișe de lucru de reflecție. Studenții finalizează cu un exercițiu reflectorizant pentru a le permite să își identifice progresul și să completeze probele modulelor de curs.

Mulțumim partenerilor noștri: Școala Primară Hänsel und Gretel, Liceul Vlădeni, Liceul Mogoșești, Școala Gimnazială Titu Maiorescu, Optirom.