FORMULA

Facilitating Opportunities using Role Models to Underpin Learning for Adults who are socially excluded

527914-LLP-1-2012-1-FR-GRUNDTVIG-GMP

În cadrul programului Gruntvig al Uniunii Europene de învăţare pe tot parcursul vieţii, Asociaţia Formare Studia va participa într-un nou proiect, FORMULA – Facilitating Opportunities using Role Models to Underpin Learning for Adults who are socially excluded (Facilitarea oportunităţilor de învăţare utilizând modele de succes, pentru a sprijini adulţii care sunt excluşi social).

Timp de doi ani (2013-2015), asociaţia va coopera cu parteneri din Scoţia (SwapVest, Glasgow, Scotland), Suedia (Nightingale University, Malmö), Spania (FDS Fundación para el Desarrollo Social, Zaragoza), Republica Cehă (POE EDUCO, Adult education provider Nový Jičín) şi Portugalia (evaluator extern)) pentru a realiza şi a dezvolta noi programe de mentorat pentru a sprijini învăţarea pentru adulţii care, din diverse motive, sunt excluşi social.Vor fi elaborate materiale educaţionale, se vor pregăti formatori, grupuri de mentori şi grupuri de consiliaţi, ţinând cont de obiectivul general dar şi de specificul activităţii fiecărei instituţii şi al ţării partenere. Echipele de lucru vor consta din formatori ce vor instruigrupuri de mentori, care vor mentora şi consilia adulţii care au nevoie de sprijin.

Scurta prezentare a proiectului – vizualizare flyer si newsletter

Pagina oficiala a proiectului – accesare

Intalniri de proiect

Prima întâlnire de proiect a avut loc la Glasgow, Scoţia, intre 5 şi 9 februarie 2013. Aici s-a stabilit rolul fiecărui partener şi calendarul activităţilor din proiect. Din partea FORMARE STUDIA au participat 2 persoane: Sava Angela Teodora si Partenie Doina Helene.

A doua intalnire de proiect – Iasi, Romania, 2-6 septembrie 2013

In cadrul acestei intalniri s-au stabilit detaliile de desfasurare a cursurilor de mentorat si partenerul din Suedia a oferit primul training Facilitatorilor. 

A treia intalnire de proiect – Ostrava, Republica Ceha, 12-15 mai 2014

La cea de-a treia intalnire a partenerilor de proiect au participati si mentorii voluntari. Acesti au avut ca sarcina sa formeze reteaua de mentori la nivelul parteneriatului. Asadar ei au creat un grup inchis pe facebook acre se numeste FORMULA Mentors. Partenerii au discutat despre viitoarele activitati si actiuni care trebuiesc realizate in proiect.

 Acestia sunt mentorii care au initiat reteaua europeana de mentori.

A patra intalnire de proiect – Zaragoza, Spania, 17-21 noiembrie 2014

Aceast intalnire a marcat finalul proiectului. La intalnire au participat partenerii de proiect si mentorii voluntari.

ANUNT

Asociatia FORMARE STUDIA va derula în perioada 14 noiembrie 2013 – 4 octombrie 2014 cursul de mentorat in cadrul proiectul FORMULA. Cursul este oferit gratuit.

 Caracteristicile grupului țintă:

– persoane excluse  geografic de la oportunități de învățare

– părinți singuri sau cu dificultăți financiare 

– persoane care nu au calificări sau au puține calificări formale

– persoane care lucrează pentru întreținerea casei

– persoane care au vârsta înaintată

– persoane care au probleme de sănătate

Daca ai domiciliul in judetul Iasi si esti interesat de acest curs, vino in perioada 27 octombrie-7 noiembrie la sediul asociației din Iasi, str. Martha nr. 8A, sau contacteaza-ne la 0746320985 pentru a primi mai multe informatii si/sau pentru a te inscrie. Program zilnic intre orele 10.00 si 14.00, de luni pana vineri.

Cursul pentru Mentori

Mai multe informatii despre cursul de mentorat – vizualizare

Comunicat de presa – Curs Facilitatori

 

Produse ale proiectului:

Manualul Facilitatorului – un instrument util pentru formatorii de mentori.

Ghidul Mentorului  – un material dedicat celor care vor sa devina mentori pentru alte persoane.

Brosura Conferintei Finale a proiectului – Zaragoza, Spania, 19 noiembrie 2014

Brosura Conferintei  finale a proiectului – Iasi, Romania, 14 decembrie 2014