Proiectul “Inalta calitate in formarea profesionala” ID 63761
este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2- “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 – “Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Initiator: Grupul Scolar Anghel Saligny din Galati

Parteneri: Asociatia “Formare Studia” din Iasi
                Centrul pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regiona din Constanta
Scopul proiectului: dezvoltarea aptitudinilor de munca ale elevilor aflati in tranzitie de la scoala la viata activa si in consecinta, imbunatatirea insertiei acestora pe piata muncii.

Perioada de derulare: august 2010-  iulie 2013

Valoarea totala a proiectului: 4.296.500,00 lei
Contributie FSE: 3. 619.744,14 lei
Contributie nationala: 500.155,86 lei
Contributie beneficiar si parteneri: 84.600.00 lei


Grupul caruia i se adreseazaproiectul este format din elevii din invatamantul tehnic de zi si seral, ruta directa si progresiva, inscrisi la Grupul Scolar “Anghel Saligny” Galati, in vederea calificarii in meseriile din domeniul constructii.


Rolul principal al Asociatiei “Formare Studia” in proiect este de a  organiza cu elevii activitati de consiliere pentru o viitoare cariera, in vederea realizarii succesului scolar de catre acestia, integrarii si adaptarii la cerintele societatii.

Lansarea oficiala a  proiectului s-a realizat de catre fiecare partener. Asociatia FORMARE STUDIA  a organizat activitatea de lansare in Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Corpul C, in ziua de 10 septembrie 2010, orele 10,00-14,00.
Au participat 52 persoane din mediul educational, ONG, mediul economic relojes de imitacion, reprezentanti ai institutiilor partenere in proiect, delegati ai mass-mediei.
Invitat special: Liliana Romaniuc, Inspectorul Scolar General –ISJ Iasi.

Raport al activitatii de consiliere privind cariera realizata de Formare Studia pentru elevii grup tinta de la Grup Scolar „Anghel Salighny” Galati in anul I de proiect (august 2010 – iulie 2011) – VIZUALIZARE

Produse realizate incadrul proiectului pentru grupul tinta

Newsletter – iunie 2012

Raport al activitatii de consiliere privind cariera realizata de Formare Studia pentru elevii grup tinta de la Grup Scolar „Anghel Salighny” Galati si Grup Scolar „Dumitru Mangeron” Iasi in anul II de proiect (august 2011 – iulie 2012) – vizualizare

Buletin informativ – activitati derulate in perioada august 2011- iulie 2012 

Harta agentilor economici –  Harta este destinata elevilor grup tinta in proiect si tuturor persoanelor interesate. Scopul ei este de a facilita acestora accesul catre o baza de date cu agenti economici – posibili angajatori din zona de NE.

 

Raport al activitatii de consiliere privind cariera realizata de Formare Studia pentru elevii grup tinta de la Grup Scolar „Anghel Salighny” Galati si Grup Scolar „Dumitru Mangeron” Iasi in anul III de proiect (februarie-iulie 2013) – vizualizare

Fotografii de la activitatile de consiliere anul III – vizualizare

Conferința de închidere oficială a proiectului a fost organizată de FORMARE STUDIA  la Liceul Tehnologic Dumitru MangeronIași, în data de 20 iunie.

La eveniment au participat 52 persoane: reprezentanți ai liderului de parteneriat, reprezentanți ai partenerului FORMARE STUDIA, cadre didactice și replika klockor sverige elevi de la Liceul Dumitru Mangeron din Iași, reprezentanți ai agenților economici din regiunea de N-E.

Fotografii de la conferinta de inchidere – vizualizare