COMUNICAT DE PRESĂ final proiect „Susținerea copiilor și tinerilor cu deficiențe asociate din Județul Iași prin terapii alternative”

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Formare Studia a implementat proiectul social „Susținerea copiilor și tinerilor cu deficiențe asociate din Județul Iași prin terapii alternative” în perioada septembrie-octombrie 2023 finanţat de Județul Iaşi – Consiliul Județean Iași.
Proiectul și-a propus creşterea calitatea vieţii a 25 de copii şi tineri, din judeţul Iaşi, cu vârste cuprinse între 5-18 ani, cu dizabilităţi asociate/severe, şcolarizaţi în diverse forme (în unităţi de învăţământ specializat, la domiciliu sau mixt). Se urmăreşte creşterea capacităţii intelectuale şi creşterea nivelului de integrare socială prin utilizarea de terapii alternative, precum hipoterapia.
Grupul ţintă a fost recrutat cu ajutorul conducerii Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, care a popularizat activitățile proiectului printre cadrele didactice și elevii școlii.
Pe durata celor 2 luni de implementare, proiectul a oferit fiecăruia dintre cei 25 de beneficiari activităţi recreative și psihoterapie în aer liber şi 9 şedinţe de hipoterapie. Experiența și rezultatele obținute ne-au demonstrat, încă o dată, faptul că activitățile nonformale, realizate cu animale, în spații prietenoase, în natură, susțin exprimarea liberă a copiilor și tinerilor, îi stimulează senzorial, ajută la îmbunățățirea calității vieții, fac parte din setul de deprinderi de viață sănătoasă care trebuie să le aibă pe tot parcursul vieții.

Mulțumim Consiliul Județean Iași pentru sprijinul financiar oferit pentru organizarea acestor activități extrem de benefice pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale.

Contact:
formarestudia@gmail.com
Manager proiect
Andreea Alexandra Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *