Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Asociaţia Formare Studia implementează proiectul social „Susținerea copiilor și tinerilor cu deficiențe asociate din Județul Iași prin terapii alternative” în perioada septembrie-octombrie 2023 finanţat de Județul Iaşi – Consiliul Județean Iași.

Scopul proiectului este de a creşte calitatea vieţii a 25 de copii şi tineri, din judeţul Iaşi, cu vârste cuprinse între 5-18 ani, cu dizabilităţi asociate/severe, şcolarizaţi în diverse forme (în unităţi de învăţământ specializat, la domiciliu sau mixt). Se urmăreşte creşterea capacităţii intelectuale şi creşterea nivelului de integrare socială prin utilizarea de terapii alternative, precum hipoterapia.

Grupul ţintă va fi recrutat din cele 3 unități de învățământ din Municpiul Iaşi care școlarizează elevi cu dizabilități și tulburări comportamentale.

Pe durata celor 2 luni de implementare, proiectul va oferi fiecăruia dintre cei 25 de beneficiari activităţi recreative și psihoterapie în aer liber şi 9 şedinţe de hipoterapie. Experiența și rezultatele obținute în alte proiecte ne-au demonstrat faptul că activitățile nonformale, realizate cu animale, în spații prietenoase, în natură, susțin exprimarea liberă a copiilor și tinerilor, îi stimulează senzorial, ajută la îmbunățățirea calității vieții, fac parte din setul de deprinderi de viață sănătoasă care trebuie să le aibă pe tot parcursul vieții.

 

Contact:formarestudia@gmail.com

Manager proiect: Andreea Alexandra Anton

Expert grup tinta: Zaharia Paul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *