Comunicat de presa – proiect „Metode eficiente de stimulare a copiilor si tinerilor cu nevoi speciale”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Asociaţia Formare Studia implementează proiectul social „Metode eficiente de stimulare a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale” în perioada septembrie-octombrie 2022 finanţat de Primăria Municipiului Iaşi.

Scopul proiectului este creşterea calității vieţii a 35 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 5-18 ani, cu dizabilităţi asociate/severe şcolarizaţi în diverse forme. Se urmăreşte creşterea capacităţii intelectuale şi creşterea nivelului de integrare socială prin utilizarea de terapii alternative, precum hipoterapia.

Grupul ţintă va fi recrutat din cele 3 unități de învățământ din Municpiul Iaşi care școlarizează elevi cu dizabilități și tulburări comportamentale.

Pe durata celor 2 luni de implementare, proiectul va oferi fiecăruia dintre cei 35 de beneficiari activităţi recreative în aer liber şi 9 şedinţe de hipoterapie. Experiența și rezultatele obținute în alte proiecte ne-au demonstrat faptul că activitățile nonformale, realizate cu animale, în spații prietenoase, în natură, susțin exprimarea liberă a copiilor și tinerilor, îi stimulează senzorial, ajută la îmbunățățirea calității vieții, fac parte din setul de deprinderi de viață sănătoasă care trebuie să le aibă pe tot parcursul vieții.

 

Contact: formarestudia@gmail.com

Manager proiect: Răzvan Ruginosu 0744347134